Effectieve breintraining in VR

Effectieve breintraining in VR met pijneducatie en pijnmanagement technieken.

NL Reducept 

De Reducept Methode

De Reducept methode is een CE geaccrediteerde, innovatieve digitale training voor het bestrijden van chronische pijn. 

Reducept traint de hersenen om anders met pijn om te gaan. Door de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van pijneducatie, psychotherapie en digitale therapeutische interventies te combineren, geeft het gebruikers de kennis over hoe chronische pijn werkt en hoe het hun lichaam beïnvloedt. 

Als onderdeel van de behandeling nodigt Reducept patiënten uit voor een virtuele ontdekkingsreis waarbij ze een actieve rol spelen in controle krijgen over hun pijn. Het geeft patiënten pijneducatie en vaardigheden voor pijnbeheersing door de virtualisatie van het lichaam in de VR Game op basis van verschillende evidence-based technieken. Reducept geeft patiënten, die vaak al jaren pijn hebben, de juiste kennis, praktische hulpmiddelen en meer dan dat, het geeft hen verlichting en een positief perspectief. Reducept biedt een duurzame oplossing voor chronische pijn zonder bijwerkingen.

Reducept houdt zich volledig aan de richtlijnen van de WHO, IASP, NHG en Zorgstandaard Chronische Pijn, en maakt gebruik van evidence-based psychologische behandeltechnieken zoals CGT, ACT, EMDR, Mindfulness en Hypnotherapie.

Reducept is beschikbaar voor patiënten via een behandelaar. Als een patiënt in aanmerking komt voor de Reducept-therapie, zal de behandelaar een overzicht geven van het programma en met de patiënt de volgende stappen afspreken. 

Doelgroep

De Reducept Methode kan worden toegepast door fysiotherapeuten, ergotherapeuten, verpleegkundigen, pijnconsulenten en psychologen.

Reducept kan ingezet worden als standaard pijneducatie en pijnmanagement voor iedere patiënt in behandeling die 3 maanden of langer pijn heeft, onafhankelijk van de oorzaak, het type pijn, de plek van de pijn en de verklaring van het pijnprobleem. 

Exclusie;

  • Visuele aandoeningen 
  • Aandoeningen waardoor nek of hoofdbeweging niet mogelijk is 
  • Actieve wanen, hallucinaties en/ of psychoses 

Onderdelen van de Reducept methode

Reducept bestaat uit vijf verschillende componenten: de VR-games, het protocol, het werkboek, het dashboard en de ledenpagina. Waar VR wordt ingezet in de behandelsetting, kunnen patiënten thuis aan de slag met het werkboek en de informatie op de ledenpagina.

 

Schuiven naar boven