Lasertherapie

Beste patiënt,

Hierbij willen wij graag bij u onder de aandacht brengen de High Power Lasertherapie. Deze lasertherapie wordt sinds een paar maanden bij ons in de praktijk gebruikt als behandelmethode. Onze ervaring is zeer positief. We behalen goede resultaten en dit willen wij graag met u delen.

Deze High Power Laser (met een golflengte van 810 nm vermogen) is voor vele klachten geschikt, als

*Beschadigde of ontstoken pezen en gewrichten

*Slijmbeursontsteking

*Artrose

*Kraakbeenschade, verstuikingen en verrekkingen

*Carpaal Tunnel Syndroom en RSI

*Onderrugpijn, Hernia, nekklachten en Whiplash

*Spanningshoofdpijn, Migraine en kaakklachten

*Tennisarm, Golferselleboog

*Hielspoor en Runner’s Knee

*Wond- en littekenbehandeling

 

Hierbij volgt een uitleg over de High Power Laser

Door een hoge uitval van Long-COVID-19 patiënten, lijkt het een maatschappelijk probleem te worden, waar wij als fysiotherapeut een antwoord op hebben door gebruik te maken van High Power Lasertherapie. Patiënten houden langdurige klachten nadat ze COVID-19 hebben gehad. De met long COVID-klachten lijkt de ademhaling geblokkeerd te worden door een verstoorde samenwerking tussen het middenrif en de spieren van de buikwand. Na een COVID-19 infectie is het middenrif vaak ontregeld en voelt pijnlijk aan. Dit gaat gepaard met kortademigheid.

Er is een oplossing en dat is naast de reguliere behandelingen gebruik maken van High Power Lasertherapie. Verschillende medische onderzoeken wereldwijd tonen aan dat een lasertherapie behandeling op een golflengte van 810 nanometer een zeer positief effect heeft op het herstel van patiënten die long COVID-klachten hebben.

Wat betekenen de afkortingen?

ATP–Adenosinetrifosfaat Een toename van ATP, de belangrijkste energiebron voor de meeste cel functies, verhoogt het vermogen van de cel om infecties te bestrijden en versnelt het genezingsproces

ROS–Reactieve zuurstofspecies De modulatie van ROS activeert transcriptiefactoren die een positieve invloed hebben op cellulair herstel en genezing

NO–Stikstofmonoxide De afgifte van NO, een krachtige vaatverwijder, verhoogt de bloedsomloop, vermindert ontstekingen en verbetert het transport van zuurstof en immuun cellen door het weefsel.

 

Als slot nog een foto van de longen als resultaat na lasertherapie

Hierbij willen wij ook graag een ervaring van Anneke, LONG-COVID patiënt, met u delen.

In februari 2022 kreeg ik covid. Mijn lichaam was doodmoe. Ik kon amper lopen, had hardkloppingen en moeite met ademen.

Ik kwam via een verwijzing bij Freke’s Fysio terecht.
Zij had net de mogelijkheid om een laserbehandeling te geven.
Zelf hoef je dan niets te doen de laserbehandeling doet het werk. Dit was voor mij een geluk en beveel eenieder met deze covid klachten deze laserbehandeling aan. 

 

Met behulp van de laserbehandeling werd mijn hartslag weer normaal, kreeg ik weer meer adem (mijn saturatie ging van 93 naar 99) en mijn eetlust nam toe. Was daarvoor te moe om te eten.
Na meerdere behandelingen kreeg ik meer energie om mijn conditie op te bouwen.

Nu volg ik training om mijn conditie te verhogen.

Kunnen we voor u ook iets betekenen? Belt of mailt u ons en dan doen wij graag een screening. Wie weet gaat er weer een wereld voor u open, net als onze patiënt Anneke.

 

Schuiven naar boven