Nieuws

14-02-2023 Reducept

De Reducept methode is een bewezen effectieve breintraining in VR met pijneducatie- en pijnmanagement technieken. Het is volledig in lijn met de richtlijnen van de WHO, IASP, NHG en Zorgstandaard Chronische Pijn. Ons product sluit daardoor naadloos aan op bestaande behandelwijzen. Inmiddels heeft Reducept samen met meer dan 200 organisaties verlichting kunnen bieden aan duizenden pijnpatiënten. Op 1 maart zullen de therapeuten in onze praktijk daarvoor opgeleid worden om het vanaf 2 maart in uitvoering te kunnen brengen.

09-01-2023 Stagiaire Daisy Piras

Waarschijnlijk is ze al gesignaleerd bij ons in de praktijk. Tot en met april zal Daisy bij ons aanwezig zijn op de maandag, dinsdagmorgen en vrijdag. Ze is vierdejaars student en bezig met haar afstudeerstage. We wensen haar veel succes met het afronden van het laatste jaar!

03-01-2023 Beste wensen voor 2023

Voor iedereen alle goeds gewenst! De tarieven 2023 zijn aangepast en vanaf dit jaar gaan we met een aantal zorgverzekeraars contractloos verder om vanaf 2024 geheel contractloos verder te gaan.

In onderstaande nieuwsbericht ziet u welke zorgverzekeraars dat zijn.

22-11-2022 Wijzigingen zorgverzekeraars 2023

Het zal u niet zijn ontgaan dat de flinke onrust in de wereld van de fysiotherapie. De steeds hoger wordende kosten als energie, loonkosten enz., worden niet gecompenseerd met de tarieven van de zorgverzekeraar, maar de zorgverzekeraar stelt wel elk jaar meer eisen waaraan we moeten voldoen om in aanmerking te komen voor een contract. De tarieven van de verzekeraar naar de zorgverlener, gaan minimaal omhoog in 2023.

Freke’s Fysio bestaat in februari 2023 10 jaar. Om de praktijk te blijven runnen en de zorg te blijven geven die we nu geven, zijn we genoodzaakt om niet alle contracten meer te tekenen van de zorgverzekeraars. 

Vanaf 1 januari 2023, zullen we daarom van meerdere verzekeraars de contracten niet gaan verlengen om dan vanaf 2024 geheel contractloos verder te kunnen gaan. Waarom dat het in stappen zal gaan, is vanwege het feit dat we bestaande contracten met een aantal verzekeraars niet kunnen ontbinden per 1 januari 2023, maar wel vanaf 1 januari 2024.                                          

Wat verandert daarmee voor u?

Onder aan deze brief vindt u een overzicht. Daar wordt op aangegeven met welke verzekeraar we wel/niet onder contract werken in 2023*. 

Wanneer u een zorgverzekering heeft waar we nog mee in contract zijn, veranderd er niets. Wanneer u een zorgverzekering heeft waar er geen contract meer is, werkt het als volgt:

Voor een behandeling fysiotherapie, zal er vanaf 1 januari 2023, € 42,00 en voor Manueel therapie € 53,00 in rekening worden gebracht.

Na de behandeling in de praktijk of bij u thuis, kunt u de behandeling voldoen door middel van contant of met de pin.

De factuur van deze behandeling kunt u indienen bij uw zorgverzekeraar, die een percentage van deze factuur vergoed aan u. Deze factuur kunt u digitaal op per post indienen bij uw zorgverzekeraar.

We hopen u hierbij voldoende te hebben geïnformeerd, dat u begrip heeft voor de situatie en dat we u mogen blijven zien bij ons in de praktijk! Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen, telefonisch 0512-820239 of via de e-mail info@fysiosurhuisterveen.nl

Freke van der Velde,

Michelle Wester, Irna van der Heide, Margreet de Vries en Tamara Huitema-Pater.

Zorgverzekeraar

Wel contract

Geen contract

VGZ

 

X

UMC Zorgverzekering

 

X

IZA

 

X

Univé

 

X

ZEKUR

 

X

Bewuzt

 

X

IZZ

 

X

OWM DSW Zorgverzekeraar U.A

 

X

Stad Holland Zorgverzekeraar OWM

 

X

DSW Zorgverzekeraar

 

X

In Twente zorgverzekeraar

 

X

Anderzorg

 

X

Menzis

 

X

HEMA

 

X

Vink Vink

 

X

OWM Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

 

X

ONVZ Ziektekostenverzekeraar

 

X

PNOzorg

 

X

VvAA

 

X

Jaaah.

 

X

A.S.R.

 

X

Ditzo Zorgverzekering

 

X

De Amersfoortse

 

X

Caresq Aevitae (EUCARE)

 

X

Centrale Verwerkingseenheid CZ

X

 

Nationale Nederlanden

X

 

OHRA

X

 

Just.

X

 

CZ Direct

X

 

Zilveren Kruis Achmea Zorgverzekeringen N.V

X

 

De Friesland

X

 

FBTO

X

 

Interpolis

X

 

ZieZo

X

 

ProLife zorgverzekeringen

X

 

Eno

X

 

Salland

X

 

Zorgdirect

X

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                     *Aan deze brief kunnen geen rechten worden ontleend. Onder voorbehoud van eventuele fouten.

01-04-2022 Handtherapie bij Freke’s Fysio

Met de komst van onze nieuwe therapeut, Tamara Huitema, vanaf 1 april 2022. Kunnen we ook Handtherapie in de praktijk aanbieden. De agenda staat reeds open om een behandeling te reserveren.

21-03-2022 Lasertherapie bij Freke’s Fysio

Als enige aanbieder in de nabije omgeving, zijn we trots en zeer enthousiast dat we vanaf heden Lasertherapie kunnen aanbieden. Lees meer hierover op onze s

08-03-2022 Manuele Therapie

We zijn zeer enthousiast dat we vanaf 1 april aanstaande Manuele Therapie kunnen aanbieden in onze praktijk. Een ervaren manueel therapeut, Tamara Huitema, komt ons team versterken! Ze is op maandag, dinsdag en vrijdag in de praktijk aanwezig. De agenda staat reeds open om een behandeling te reserveren.

31-01-2022 WE ZIJN VERHUISD!!

Een eigen locatie, een nieuw logo, meer behandelkamers, een baliemedewerkster… kortom, met vele veranderingen gaan we 2022 van start! We zijn zeer verheugd dat we zover zijn en daarmee staan wij u nog meer tot beschikking.

Echografie bij Freke’s Fysio

De fysiotherapeut maakt met echografie opnamen van het houdings- en bewegingsapparaat. Pezen, spieren, banden, slijmbeurzen, botten en gewrichten zijn ineens zichtbaar. Voorbeelden waarbij echografie wordt gebruikt zijn: afwijkingen aan de achillespees, een tenniselleboog en verkalkingen in pezen (bijvoorbeeld rond de schouder). Daarnaast zijn ook spierblessures, hielspoor of een aanwezige slijmbeursontsteking op een echo zichtbaar.

Door een snellere diagnose van (sport)blessures is de kans op herstel groter en kan de duur van de herstelperiode verkleind worden.

Echografie is een diagnostisch middel en dus geen behandeling op zich. Wanneer de fysiotherapeut zijn vermoedens wil bevestigen, kan hij een echo maken. De echo maakt hij op basis van een eerder gedaan intakegesprek en lichamelijk onderzoek. Hiermee stelt hij de diagnose en maakt op basis daarvan uw behandelplan. Tijdens of na uw behandeltraject kan de fysiotherapeut weer een echo maken en deze vergelijken met de eerste echo. Mocht het nodig zijn, dan kan de fysiotherapeut uw behandelplan aanpassen.

Wat kost een echografie?

Wij rekenen geen extra kosten voor uw onderzoek in combinatie met echografie. Het is onderdeel van uw behandeling. Momenteel bestaat er nog geen vergoeding voor echografie in de fysiotherapie, wat opzicht vreemd is, daar wij kostenbesparend werken ten opzichte van het ziekenhuis.

Niet aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?

Bent u niet aanvullend verzekerd voor fysiotherapie, dan moet u de kosten zelf betalen. Hiervoor brengen wij € 35,00 in rekening.

Schuiven naar boven