Wie zijn wij

Freke van der Velde

Mijn naam is Freke van der Velde. Ik ben op 3 april 1990 geboren in Wijnjewoude. Sinds 1993 woon ik in Surhuisterveen.

Sinds februari 2013 ben ik deze praktijk begonnen. Hiervoor heb ik ervaring opgedaan bij diverse praktijk en instellingen.

De praktijk openen was een hele uitdaging voor mij. Ik was nog niet zo lang werkzaam als fysiotherapeute, maar vond dat ik deze uitdaging moest aannemen. Dit is gelukkig goed uitgepakt.

Op dit moment loopt de praktijk zeer goed, het is erg druk en de patiënten die komen zijn tevreden.  Omdat ik ben aangesloten in het kwaliteitsregister moet ik elke jaar studies en cursussen volgen. De volgende cursussen heb ik met een voldoende afgerond:

  • Dry-Needling extremiteiten
  • Sportmassage
  • Ontspanningsmassage
  • Hardloopblessures

 Michelle Wester

Ik ben 25 jaar en woon bij mijn ouders in Buitenpost totdat ik zelf een woning heb gevonden. Ik doe veel aan sport en vind het belangrijk om fit te zijn. Ik ben een fanatieke korfbalster, vanaf de pupillen ben ik al op het veld te vinden bij korfbalvereniging flamingo’s in Buitenpost. Daarnaast train ik de kangoeroe’s (4-6jaar) en afgelopen veldseizoen de f2 gecoacht. Naast de korfbal doe ik ook nog aan fitnessen, paardrijden en hardlopen. Dit laatste is voornamelijk hardloopevenementen en af en toe een blok om.

Sinds 2014 ben ik afgestuurd als algemeen fysiotherapeut, daarnaast een extra specialisatie in onder andere Medical Taping.
Zes maanden na afstuderen ben ik als fysiotherapeut begonnen in Drachten bij Solid Movement, waar ik nu nog steeds werkzaam ben. Hier werk ik vooral met mensen met (chronische) nek- en rugklachten. Ik werk hier op de maandag, woensdag en vrijdag, en daardoor was ik opzoek naar een andere uitdaging als fysiotherapeut.

Midden maart jl. ben ik een maand gaan reizen door het zuiden van Afrika. De reis begon in Harare, Zimbabwe en eindigde in Kaapstad, Zuid-Afrika. Een hele mooie ervaring, een reis om nooit te vergeten.

Na mijn vakantie was ik van plan om serieuzer bezig te gaan met solliciteren. Op Facebook verscheen het bericht van Freke dat ze een fysiotherapeut zocht in verband met de drukte. Van het een kwam het ander en een paar weken later ben ik begonnen bij Freke’s fysio in Surhuisterveen.

Het mooie van het vak fysiotherapie is dat je altijd bezig bent met mensen, door middel van adviseren, stimuleren enzovoort. Het is heel dankbaar werk. Ter afsluiting: Naast dat ik graag sport en actief bezig ben, kan ik ook lekker lui met een goed boek of voor films en series gaan zitten.